Oppdatering Kvalfoss-sprinten 2021

Hei, alle skiskyttervenner! Høsten er her, og med den begynner planleggingen av vinterens Kvalfoss-sprint for fullt. I år er imidlertid utgangspunktet for planlegging ganske ulikt tidligere år på grunn av korona-situasjonen. Etter 7 måneder med smitteverntiltak opplever Oslo en oppblomstring av korona-smitte. Byrådet har som følge av dette nylig vedtatt ytterligere innstramninger i smitteverntiltakene. Midt oppi dette sitter Kvalfoss-komiteen og prøver å planlegge Kvalfoss-sprint siste helg i januar.

I skrivende stund er det i Oslo kommune ikke tillatt å gjennomføre utendørs arrangementer på offentlig sted med flere enn 200 personer til stede samtidig. Kvalfoss-komiteen har konkludert med at vi klarer å arrangere renn med denne begrensningen. Ved å benytte «kom – skyt inn – gå renn – reis hjem» -prinsippet, kan vi klare å arrangere renn med 450 deltagere ved at vi i praksis arrangerer fem små renn hver dag. Med en slik deltagerbegrensning vil det bli «først til mølla» med tanke på påmelding ettersom vi da risikerer at påmeldingen blir fulltegnet.

Utøverne vil bli inndelt i grupper på 90 og hver utøver kan stille med en forelder/trener. Alle utøvere fra samme klubb vil primært gå i samme gruppe. Hver gruppe vil gå renn umiddelbart etter innskyting slik at i løpet av to timer har gruppen ankommet arena, skutt inn, gått renn, fått premie, hentet våpen og forlatt arena. Med start innskyting første gruppe kl. 08:00 vil femte og siste gruppe starte innskyting kl. 16:00 og være ferdig med sitt renn litt før kl. 18:00. Siste gruppe på søndag vil så langt det lar seg gjøre bestå av «kortreiste» utøvere.

Kvalfoss-komiteen fortsetter derfor med detaljplanlegging av vinterens renn. Dersom grensen på 200 personer skulle bli ytterligere redusert vil vi ikke være i stand til å arrangere noe landsrenn. Arrangementet vil da enten bli avlyst, eller endret til regions- eller kretsrenn. Vi følger smittesituasjonen i Oslo og resten av landet tett og kommer tilbake med mer informasjon i november.

Vi ønsker alle velkommen til Kvalfoss-sprinten 30-31. januar 2021, og vi håper å få gjennomført et storslått arrangement selv med omfattende smitteverntiltak!


Publisert

i

av

Stikkord: