Våpen – sikkerhet og avtrekkskontroll

Vi legger stor vekt på at våpen håndteres sikkert. Det er nye regler denne sesongen om at avtrekkskontroll skal gjennomføres før våpen kan bringes til standplass for innskyting. Beregn derfor tiden slik at dere kommer tidsnok til innskytingen. Vi anbefaler også klubbene å sjekke avtrekksvekten på deltagernes våpen før avreise til Kvalfossprinten slik at løperne unngår overraskelser i avtrekkskontrollen. Ansvaret for at våpenet har minst 0.5 kg avtrekksvekt ligger hos deltagerne og vi har ikke anledning til å hjelpe til med å stille inn avtrekk. Husk også at det skal være DNB klistremerker på begge sider på alle våpen – men om løperne mangler dette så har vi merker for utlevering. Vi ber også løperne og klubbene om å ikke sette igjen våpen ubevoktet eksempelvis på tribunene. Så minner vi om at utøvere i klasse 16 år og yngre kan selv bære våpenet og plassere det i stativ eller på matta, dersom de er i følge med ansvarlig person. De kan også ta våpenet ut av futteral og lade opp magasin ved stativet eller på matta, men ingen utøvere i klasse 16 år og yngre kan bære med seg ammunisjon til/fra standplass. Vi opplever også at noen har ladet opp magasiner og satt de i ammunisjonsholderne før de kommer til avtrekkskontrollen – og dette er nok ikke tillat. Tenk sikkerhet hele dagen – og kom tidsnok til at dere unngår stress før innskyting!


Publisert

i

av

Stikkord: